П’ятниця, 17.05.2024, 05:33 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2011 » Березень » 25 » Відбулись збори Асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщини
13:10
Відбулись збори Асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщини
   У селищі Верховині відбулись збори Асоціації органів місцевого самоврядування регіону Гуцульщини. Це регіональне самоврядне об’єднання існує майже 11 років. До його складу входять Верховинський, Косівський, Коломийський, Надвірнянський райони Івано-Франківської області, Рахівський — Закарпатської, Вижницький і Путильський Чернівецької областей, міста Коломия та Яремче.

Його головна мета — налагодження співпраці в соціально-економічній, освітянській, духовно-культурній та інших сферах, краще використання його природно-матеріальних ресурсів і духовно-культурного потенціалу для прискорення соціально-економічного та національно-культурного відродження краю.

На зборах якраз підбивали підсумки роботи за звітний період і вибирали нового голову асоціації. А вдалося немало: зупинено дії, спрямовані на перегляд Закону "Про статус гірських населених пунктів в Україні”, відкладено проведення адміністративно-територіальної реформи, створено Національний природний парк "Верховинський", з ініціативи Асоціації Президент України видав указ про збереження та популяризацію гуцульської культури.

А ще на зборах попередній незмінний її голова Дмитро Стефлюк передав естафету голові Верховинської районної ради Ярославу Кікінчуку.

Учасники засідання направили ряд звернень до керівництва держави і областей-членів Асоціації, прийняли рішення про проведення комплексних досліджень щодо визнання території Українських Карпат та сільськогосподарської продукції, яка тут виробляється, екологічно чистою та придатною для дієтичного харчування, запровадження державної підтримки виробництва тваринницької продукції, зокрема м’яса, у високогірних населених пунктах, скерували свої пропозиції авторам законопроекту про адміністративно-територіальний устрій України.

Йшлося на засіданні і про підготовку до XIX Міжнародного Гуцульського фестивалю, який цього року пройде у Косові.

Джерело:ОДТРК

Категорія: Новини регіону | Переглядів: 579 | Додав: Lesterman | Теги: регіон Гуцульщини, асоціація, місцеве самоврядування | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Варто залишити чи відмінити перехід на літній та зимовий час?
Всього відповідей: 36

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі