Понеділок, 29.04.2024, 20:25 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2010 » Липень » 12 » Збірна Іспанії виграла ХІХ чемпіонат світу з футболу
09:57
Збірна Іспанії виграла ХІХ чемпіонат світу з футболу
У попередніх 18-ти чемпіонатах світу жодного разу не вигравала збірна, яка фінальний турнір починала з поразки. Також ще жодного разу збірна, яка виходила у фінал Мундіалю, а перед цим вигравала всі ігри, не програвала вирішальний поєдинок за Кубок світу. Тож за статистикою у фіналі ХІХ чемпіонату світу між збірними Іспанії та Голландії мали перемогти футболісти Країни тюльпанів. Адже іспанці свої виступи у ПАР розпочали з поразки від збірної Швейцарії (0:1). Натомість голландці попередні шість ігор виграли із загальним рахунком 12:5. Причому «помаранчеві» лише в першому матчі перемогли Данію з перевагою у два м’ячі (2:0), а в подальшому незмінно здобували мінімальні виграші. Однак, як відомо, все має свій початок і свій кінець. Тож тепер про ці дві речі можна забути: Іспанія таки зуміла забити єдиний гол у грі і в такий спосіб довести, що магія цифр не завжди спрацьовує.

Додамо, що збірна Іспанії стала першою європейською командою, яка здобула головний футбольний трофей за межами Старого Світу. Також зазначимо, що збірна Голландії вже втретє грала у фіналі, але ще жодного разу не змогла повернутися додому у якості тріумфатора. А тепер перейдемо безпосередньо до подій на полі «Соккер Сіті».

Іспанці захопили ігрову перевагу з початку зустрічі. І вже на 5-й хвилині після навісу з правого флангу Серхіо Рамос класно пробив головою, але Стекеленбург проявив дива реакції і відбив сильний удар.

У перші півгодини команди діяли дуже жорстко, на що відповідним чином реагував головний арбітр матчу Ховард Уебб з Англії, показавши п’ять жовтих карток за стартові 28 хвилин гри.

Ближче до середини матчу голландці вирівняли гру і почали загрожувати воротам Касільяса. На останній хвилині першого тайму Роббен з 20-ти метрів завдав свій улюблений удар з лівої ноги у ближній кут – Касільяс відбив м’яч на кутовий.

На 62-й інший лідер «помаранчевих» Снейдер блискучою передачею вивів Роббена на побачення з Касільясом. Ар’єн наніс удар з 16-ти метрів і вже бачив м’яч у воротах, але Ікер ногою відбив м’яч на кутовий.

На 70-й хвилині вже іспанці не використали супермомент. Навас увійшов в карний майданчик справа і прострілив. Захисник пропустив м’яч і Вілья розстрілював ворота з кількох метрів, але влучив у Стекеленбурга. Через сім хвилин Рамос звільнився від опіки і наніс удар головою після подачі з флангу. М’яч пройшов в сантиметрах над поперечиною. Тож основний час закінчився безрезультатно – 0:0, і арбітр призначив два додаткових тайми по 15 хвилин.

На 95-й хвилині Фабрегас втік від захисника і з 16-ти метрів наносив удар в дальній кут, однак Стекеленбург ногою відбив м’яч. Через кілька десятків секунд вже Матійсен не влучив у порожні ворота після розіграшу кутового.

На 101-й хвилині Серхіо Навас пробивав з 20-ти метрів у правий кут – м’яч рикошетом від ноги захисника пролетів поруч зі стійкою.

На 109-й хвилині голландці залишились в меншості. Хейтінга ціною порушення правил зупинив прохід Іньєсти і побачив перед собою другу жовту картку. Хаві потужно пробив зі штрафного, але дуже неточно.

І нарешті, на 115-й хвилині іспанці забили гол. Фабрегас виконав проникаючий пас у карний майданчик на Іньєсту. Андрес приймає м’яч і потужним ударом направляє його в дальній кут воріт – 1:0.

Фінальний штурм у виконанні голландців успіху їм не приніс. Іспанія – чемпіон світу, а Нідерланди програли свій третій фінал Мундіалів.

Довідка

Футбол. ХІХ чемпіонат світу

11 червня – 11 липня. ПАР

Фінал

Голландія – Іспанія – 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1). 11 липня. Йоганнесбург. «Soccer City Stadium»

Арбітр: Говард Уебб (Англія)

Асистенти арбітра: Даррен Канн, Майкл Маллеркей (обидва – Англія)

Четвертий арбітр: Ючі Нішимура (Японія)

Голландія: Стекеленбург, Ван дер Віл, Ван Бронкхорст (Брафхейд, 105), Хейтінга, Кейт (Еліа, 71), Матійсу, Ван Боммель, Де Йонг (Ван дер Варт, 99), Снейдер, Роббен, Ван Персі

Головний тренер: Берт ван Марвейк

Іспанія: Касільяс, Пуйоль, Педро (Навас, 60), Бускетс, Рамос, Ін’єста, Піке, Алонсо (Фабрегас, 87), Хаві, Капдевілья, Вілья (Торрес, 106)

Головний тренер: Вісенте Дель Боске

Гол: 0:1 – Андрес Іньєста (115)

Попередження: Ван Персі (15). Ван Боммель (22). Де Йонг (28), Ван Бронкхорст (54), Хейтінга (57), Роббен (84), Ван дер Віл (111), Матійсу (117) – Пуйоль (17). Рамос (23), Капдевілья (67), Ін’єста) 117), Хаві (121)

Вилучення: Хейтінга (109, друге попередження)

Статистика матчу:

Удари: 13 – 18

Удари в площину: 5 – 6

Фоли: 28 – 19

Володіння м’ячем: 44% – 56%

Офсайди: 7 – 6

Кутові: 6 – 8

Дистанція (км): 134,218 – 136,362


Джерело: www.zik.com.ua/ua/news/

Категорія: У світі | Переглядів: 733 | Додав: Lesterman | Теги: футбол, чемпіонат світу з футболу, збірна Іспанії, Матч | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Варто залишити чи відмінити перехід на літній та зимовий час?
Всього відповідей: 36

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі