Субота, 18.05.2024, 12:01 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2011 » Квітень » 8 » Затримано чоловіка, який обікрав музей Івана Франка в с.Криворівня
16:47
Затримано чоловіка, який обікрав музей Івана Франка в с.Криворівня

http://www.museum.if.ua/museums/0201-1.jpgЗа життя Іван Франко часто відпочивав у селі Криворівні Верховинського району, де зупинявся у будинку місцевого різьбяра Василя Якіб’юка. До поета і публіциста туди приїздили видатні особистості того часу. З 1953 року у цій оселі облаштували музей, який відомий і за межами України. Серед експонатів експозиції музею чимало автентичних речей, які дають можливість дізнатися про тогочасне життя і звичаї гуцулів, а також відчути дух та обстановку, в яких відпочивав та працював Каменяр.

На жаль, наприкінці березня цього року у селі трапилася надзвичайна подія – уночі музей обікрали шляхом пошкодження вікна. Зникли автентичні речі, зокрема, гуцульські цимбали, яким більше ста років, бесаги, скрипка, виготовлені майстрами – сучасниками Івана Франка. Всі експонати мають історичну і мистецьку цінність, відтак працівники верховинської міліції доклали максимум зусиль, щоб відшукати ці речі і повернути їх у музей.

За словами начальника Верховинського райвідділу міліції Миколи Білашевського, у перші дні проведення розшукових заходів була знайдена скрипка, а також встановлено ймовірного злодія. Його цілеспрямовано шукали як на території Івано-Франківщини, так і в сусідній Львівській області. Зусилля співробітників карного розшуку увінчалися успіхом учора уночі, коли підозрювана особа була затримана у рейсовому автобусі, що прямував у курортне містечко Яремче. До ранку міліціонери встановили місцезнаходження практично усіх речей, викрадених з музею. Як з’ясувалося, 25-річний зловмисник, уродженець Косівського району, обікрав музей з корисливих мотивів. Виїхавши за межі області, він шукав можливість продати викрадені речі у приватні колекції поціновувачів старовини. В ході проведення розшукових заходів працівники міліції відшукали експонати музею у приватного колекціонера в одному з райцентрів Івано-Франківщини. Чоловік зізнався, що придбав музичні інструменти, предмети взуття і реманенту за 1600 гривень.

Щодо затриманого підозрюваного сьогодні в суді вирішуватиметься питання про його арешт. За скоєння крадіжки з музею йому загрожує ув’язнення терміном від 3 до 6 років.

Джерело: УМВС в області

Категорія: Новини регіону | Переглядів: 1077 | Додав: Tall | Теги: Криворівня, Музей, Франко | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

Наше опитування

Варто залишити чи відмінити перехід на літній та зимовий час?
Всього відповідей: 36

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі