Понеділок, 29.04.2024, 08:38 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2012 » Березень » 27 » Відбулося засідання колегії районної державної адміністрації
11:10
Відбулося засідання колегії районної державної адміністрації

27 березня 2012 року відбулося засідання колегії районної державної адміністрації.

Колегія районної державної адміністрації розглянула наступні питання:

1. Про інформацію начальника філії «Верховинський РЕМ» Андрія Мельника про роботу філії.

2. Про стан розвитку дошкільної освіти району в контексті вимог Указу Президента України від 27.04.2011 року № 504/2011 та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30.12.2011 року № 903.

3. Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 25.05.2011 року № 167 «Про використання земель сільськогосподарського призначення».

4. Про роботу народних (зразкових) аматорських колективів району.

5. Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 28.12.2011 року № 514  в частині виконання плану роботи райдержадміністрації за перший квартал 2012 року та затвердження плану роботи на другий квартал 2012 року.

6. Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 22.03.2012 року №132 «Про проведення в районі заходів у рамках щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня довкілля.

            В ході розгляду питання про роботу філії «Верховинський РЕМ» було обговорено наступні проблемні питання: 1)про заміну аварійних опор ( в планах філії провести 2012-2013 роках повну інвентаризацію мереж, що дозволить з впевненістю відповісти про стан мереж, її кількість і змогти запланувати багаторічний графік заміни аварійних опор); 2) про низьку якість напруги (коливання напруги в мережі 35 кВ сягають критичних відхилень); 3) про будівництво лінії електропередач ПЛ-110 кВ Яворів-Ільці, реконструкція ПС Ільці 35 кВ, заміна трансформатора на ПС Верховина 35 кВ на 6,3 МВА з можливістю регулювання напруги під навантаженням; 4) про проведення роз’яснювальної роботи серед населення з питань правил безпеки та правил охорони електричних мереж з метою забезпечення безперебійного електропостачання, а також для запобігання ураження людей електричним струмом.

Виходячи з вищенаведеного, колегія районної державної адміністрації рекомендувала:1) інформацію директора філії «Верховинський РЕМ» Андрія Мельника про роботу філії прийняти до відома; 2) роботу філії визнати  - задовільною; 3) директору філії «Верховинський РЕМ» Мельнику А. І.:  - провести інвентаризацію електричних мереж та  розробити заходи щодо  заміни аварійних опор; - забезпечити реконструкцію та технічне переоснащення діючих засобів електропостачання, систем електроживлення, впровадження нових технологій; - забезпечити надання якісних послуг технічного обслуговування і експлуатації, оперативно реагувати та ліквідовувати поломки на  електричних мережах району.

Під час розгляду другого питання про стан розвитку дошкільної освіти району голова РДА, голова колегії Василь Гондурак зауважив про важливість даного питання на державному рівні; про соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича та про будівництво дитячих дошкільних закладів у 2012 році; про складання кошторисних документацій, створення проектів та проведення експертиз для будівництва дитячих садочків у населених пунктах району; про перспективи розвитку дошкільної освіти та створення НВК; про врахування думки громади з питань будівництва дошкільних закладів у населених пунктах району.

Також, відділом освіти РДА було поінформовано про важливість оптимізації мережі дошкільних закладів; про забезпечення навчально-виховного процесу з питань підготовки дітей до школи; про покращення матеріально-технічної бази дошкільних закладів освіти району; про забезпечення перебування дітей з особливими вадами в звичайних групах дитсадків району.

Колегія районної державної адміністрації розглянула питання про використання земель сільськогосподарського призначення району. Під час розгляду даного питання було проінформовано, що на виконання листа Глави Адміністрації Президента України від 09.07.2010 та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 05.05.2011 року №293/282-р «Про використання земель сільськогосподарського призначення» в районі прийнято розпорядження голови районної державної адміністрації від 25.05.2011 року № 167 «Про використання земель сільськогосподарського призначення».

З початку 2011 року головою райдержадміністрації за участю правоохоронних органів, прокуратури, спеціалістів управління Держкомзему, проводилися наради щодо дотримання вимог земельного законодавства при виготовленні правоустановчих документів на земельні ділянки високогірних пасовищ (полонин), розташованих за межами населених пунктів району.

Спеціалістами управління Держкомзему в районі та управління агропромислового розвитку райдержадміністрації здійснювався контроль за дотриманням норм земельного законодавства у частині використання земель в межах населених пунктів. Зокрема, виявлені та усунені порушення щодо самовільно зайнятих земельних ділянок.

Виходячи з вищенаведеного колегія районної державної адміністрації рекомендувала: 1) інформацію начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олега Величка щодо виконання розпорядженням голови районної державної адміністрації від 25 травня 2011 року № 167 «Про використання земель сільськогосподарського призначення» прийняти до відома; роботу районної комісії з перевірки використання земель сільськогосподарського призначення ( В.Озарко) визнати не задовільною; районній комісії з перевірки використання земель сільськогосподарського призначення активізувати роботу щодо виконання завдань, передбачених розпорядженням голови районної державної адміністрації від 25 травня 2011 року № 167 «Про використання земель сільськогосподарського призначення»; управлінню Держкомзему у Верховинському районі (В.Озарко) продовжити проведення перевірок використання земель сільськогосподарського призначення, в тому числі і за межами населених пунктів наданих в оренду в 2011-2012 роках, та подати письмовий звіт голові районної держаної адміністрації до 1 жовтня 2012 року.

               Колегія районної державної адміністрації відзначила, що культурно-мистецьку роботу в районі забезпечують відділ культури і мистецтв райдержадміністрації, при якому утворено районний організаційно – методичний центр із штатною чисельністю 16 одиниць, з них 4 керівники народних аматорських колективів, зокрема: народний аматорський танцювальний колектив «Черемош», народний аматорський хор «Гомін Карпат», зразковий аматорський танцювальний колектив «Арніка»; народний аматорський вокальний квартет «Ясени». Також  при відділі культури і мистецтв забезпечують роботу 2 структурні підрозділи – Верховинська централізована бібліотечна система та Верховинська дитяча школа мистецтв при якій діє зразковий  вокальний ансамбль «Гуцульські дівчата» та  38 сільських  клубних установ при яких діють 6 колективів, які носять звання  «народний» - аматорський ансамбль дримбарів «Струни Черемоша» БК с. Верхній Ясенів,  аматорський родинний танцювальний колектив клубу с. Віпче, народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив клубу с. Буковець, народний  аматорський фольклорно – етнографічний колектив «Арніка» БК с. Яблуниця, народний аматорський оркестр народних інструментів БК с. Замагора,  народна самодіяльна  кіностудія «Полонина», народний аматорський гуцульський театр ім. Г. Хоткевича  БК с. Красноїлля та 1 зразковий аматорський   танцювальний колектив «Гуцулята» БК с. Ільці.  3-м керівникам колективів присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України» робота.

          Проблемними питаннями є відсутність сценічних костюмів для учасників народних, зразкових колективів  сільських  установ культури та  гурткових кімнат, приміщень для проведення репетицій колективів районного організаційно-методичного центру.

           Відділ культури і мистецтв райдержадміністрації сприятиме належному функціонуванню народних (зразкових) аматорських колективів  району та підготовки колективів народної  аматорської творчості до присвоєння звання народний  та зразковий.

           Виходячи із вищенаведеного колегія районної державної адміністрації рекомендувала: відділу культури і мистецтв райдержадміністрації (М.Корнелюк):   1) 26 квітня 2012 року  провести розширену нараду за участю керівників народних (зразкових) аматорських колективів району на якій обговорити матеріали колегії райдержадміністрації; 2) рекомендувати у жовтні 2012 року провести районний семінар на базі народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу клубу с.Буковець; 3) керівникам народних(зразкових) аматорських  колективів щорічно проводити  творчі звіти перед населенням; 3) рекомендувати сільським головам сприяти  у придбанні сценічних костюмів для учасників колективів, які носять звання народний (зразковий) у зв’язку із проведенням у районі ХХ - Міжнародного Гуцульського фестивалю; 4) провести  свято  «Мистецтво  одного  села » та «Полонинське літо - 2012» із залученням колективів, які носять звання народний (зразковий) та інших аматорських колективів району.

            Колегія затвердила план роботи районної державної адміністрації на другий квартал 2012 року.

На колегії РДА розглянули питання про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 28.12.2011 року № 514  в частині виконання плану роботи райдержадміністрації за перший квартал 2012 року та затвердження плану роботи на другий квартал 2012 року та було вирішено забезпечити проведення заходів з благоустрою, впорядкування та озеленення територій населених пунктів району.

Також, на засідання колегії РДА, головою районної державної адміністрації, головою колегії дані доручення, а саме:

- про забезпечення проведення зустрічей керівництва райдержадміністрації та громадської ради при РДА з жителями  населених пунктів району з питання створення громадських рад при кожній селищній та сільській раді;

- про проведення відповідної роботи управлінням агропромислового розвитку РДА щодо створення «сімейних молочних ферм» та постачання молока в закриті установи району.


РДА

Категорія: Новини \Порталу/ | Переглядів: 1273 | Додав: Tall | Теги: РДА, колегія | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

Наше опитування

Яке ваше ставлення до будівництва міні-гес на р.Чорний Черемош та інших гірських ріках
Всього відповідей: 76

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі