Субота, 27.04.2024, 18:15 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2012 » Лютий » 28 » Відбулося виїзне засідання колегії районної державної адміністрації
18:42
Відбулося виїзне засідання колегії районної державної адміністрації
Сьогодні відбулося виїзне засідання колегії районної державної адміністрації в с. Верхній Ясенів. В засіданні колегії також взяла участь – консультант організаційного відділу апарату облдержадміністрації Петренко Марія.
 Колегія районної державної адміністрації розглянула наступні питання:
1. Інформація про доповідь Президента України Віктора Януковича на засіданні Ради регіонів 21 лютого 2012 року.
2. Про проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2012 рік.
3. Про звіт начальника відділення Державної автоінспекції з обслуговування Верховинського району, капітана міліції Василя Мартищука про роботу відділення.
4. Про підсумки проходження планових медичних оглядів працівниками підприємств, установ та організацій району у 2011 році.
         5. Про перевірку окремих шкіл району з дотримання розпорядку навчально-виховного процесу.
 
             На засіданні колегії РДА голова райдержадміністрації Василь Гондурак інформував присутніх про доповідь Президента України Віктора Януковича на засіданні Ради регіонів 21 лютого 2012 року, вказав на завдання, які потрібно виконати у Верховинському районі в 2012 році відповідно до завдань Президента. Доручив опублікувати дану доповідь у пресі та озвучити на радіо.
 

Під час розгляду проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2012 рік заступником голови РДА В.Кімейчуком було наголошено на реалізації у 2012 році першочергових завдань: будівництво та реконструкція закладів освіти (особлива увага з питань будівництва дошкільних закладів), культури, медицини, водопостачання у селищі Верховина; про реалізацію проектів із залучення полонин, розвиток вівчарства; збільшення робочих місць;  про підприємство «Галка Карпат»  (виробництво чаю із карпатських трав). Головою громадської ради РДА П. Пониполяком вказано на необхідність посилення контролю за вивозом лісу-кругляка за межі області та внесено пропозицію щодо розгляду на засіданні сесії районної ради питання про відновлення поглибленої переробки сировини в лісовій галузі району.
 Також, було проінформовано про внесення в дану програму проблемних питань населених пунктів району за результатами зустрічей керівництва ОДА та РДА з жителями краю.
Колегія  районної державної адміністрації  рекомендувала:
            1. Схвалити проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку  району на 2012 рік  та основні напрями розвитку на 2013 і 2014 роки.
            2. Управлінню економіки райдержадміністрації (В.Минайлюк) проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2012 рік та основні напрями розвитку на 2013 і 2014 роки направити на розгляд сесії районної ради.
            3.  Керівникам управлінь і відділам райдержадміністрації, селищному та сільським головам  забезпечити виконання завдань та цілей для стабільної роботи всіх галузей економіки, сконцентрувати свої зусилля на вирішення наявних проблемних питань і спрямовувати організаторську роботу у 2012 році на реалізацію позитивної динаміки соціально-економічного розвитку,
створення нових робочих місць, своєчасності виплати заробітної плати та інших соціальних виплати.
            4. Керівникам управлінь, відділів райдержадміністрації надавати інформацію про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2012 рік та основних напрямів розвитку на
2013 і 2014 роки для узагальнення управлінню економіки райдержадміністрації щоквартально до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом.
 
Під час розгляду питання про звіт начальника відділення Державної автоінспекції з обслуговування Верховинського району, капітана міліції Василя Мартищука про роботу відділення, директором Національного природного парку  «Верховинський» Михайлом Нечаєм було внесено пропозицію звернутися з клопотанням до Богородчанського ДЕД щодо встановлення світлодіодних дорожніх знаків біля шкіл та садочків району. Голова районної ради Ярослав Кікінчук наголосив на необхідності чергування працівників ДАІ біля шкіл району, територія яких знаходиться коло автошляхів.   
Колегія районної державної адміністрації рекомендувала:
1.Звіт начальника відділення державної автомобільної інспекції обслуговування Верховинського району, капітана міліції Василя Мартищука про роботу відділення прийняти до відома.
2.Роботу відділення ДАІ з обслуговування Верховинського району по забезпеченню безпеки дорожнього руху на автодорогах району визнати задовільною.
3. З метою забезпечення надійної безпеки руху та зниження аварійності на автодорогах району рекомендувати ВДАІ з обслуговування району (Мартищук В.І.):
- активізувати роботу щодо профілактики та попередження порушень правил дорожнього руху та дорожньо-транспортних пригод на автошляхах району;
- забезпечити збільшення кількості профілактичних занять та бесід з учнями загальноосвітніх закладів району з питань дотримання безпечної поведінки на вулицях та автошляхах району;
- періодично висвітлювати на сторінках районної газети «Верховинські вісті» та районному радіомовленню інформацію про роботу відділення ДАІ та заходи, що вживаються службою для посилення безпеки руху та зниження аварійності на автошляхах району та ввести постійну рубрику «ДАІ інформує»;
- спільно з виконкомами селищної та сільських рад організувати оформлення інформаційно-довідкових стендів на теми «Цього могло не статися» та «Що треба знати про безпеку руху» з відповідною довідковою інформацією про основні засади щодо дотримання правил дорожнього руху та фотоінформацію про окремі дорожньо-транспортні пригоди.
4. Для забезпечення належної організації виконання вищеназваних Указів Президента України, розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій, рекомендувати керівникам РВУ МВС України в області Мартищуку І.М., ВДАІ з обслуговування району Мартищуку В.І., головному лікарю ЦРЛ Пугальському В.О., начальникам філії «Верховинський райавтодор» Павлюку М.М. та Богородчанської ДЕД Лешку Д.В. забезпечити беззаперечне виконання п.2 розпорядження голови районної державної адміністрації від 15.04.2009 року № 152 «Про комплексні заходи з підвищення безпеки дорожнього руху на автошляхах району на 2009-2012 роки» щодо щоквартального інформування керівництва райдержадміністрації про хід виконання затверджених комплексних заходів з безпеки дорожнього руху.
5.Відділу освіти районної державної адміністрації (П.Ковбаснюк) спільно з РВУ МВС України в області (І.Мартищук) та ВДАІ з обслуговування району (В.Мартищук) організувати протягом травня 2012 року в освітніх закладах району проведення циклу тематичних занять на тему; «Безпека дорожнього руху та профілактика дорожньо-транспортних пригод».
6. Виконкомам Верхньоясенівської (Д. Мартищук) та Ільцівської (В.Джоголюк) сільських рад вишукати можливість фінансування придбання необхідного обладнання для цілодобового стеження за станом дорожнього руху на перехрестках в с. Верхній Ясенів та Ільці.
 
             Обговоривши питання про підсумки проходження планових медичних оглядів працівниками підприємств, установ та організацій району у 2011 році, колегія РДА вирішила:
1 Інформацію головного лікаря центральної районної лікарні Володимира Пугальського «Про підсумки проходження планових медичних оглядів працівниками підприємств, установ, організацій району у 2011 році» прийняти до відома.
2. Центральній районній лікарні (В.Пугальський) розробити та затвердити графік проходження медичних оглядів працівниками установ, організацій, підприємств району на 2012 рік і довести його до відома керівників.
3. Районній санітарно-епідеміологічній станції (Г.Юрнюк) перевіряти своєчасність проходження обов’язкового медичного огляду та наявність особистих медичних книжок у працівників, які підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам.
4. Керівникам організацій, підприємств, установ району:
4.1. Подавати списки з переліком працівників, що підлягають проходженню профілактичних медичних оглядів до поліклінічного відділення центральної районної лікарні відповідно до затверджених графіків в установленому порядку.
4.2. Зобов’язати працівників проходити медичні огляди відповідно до графіку, затвердженого центральною районною лікарнею.
4.3. За результатами аналізу проходження медоглядів у 2011 році та у зв’язку із низькою явкою на медичні огляди працівників наступних організації: Гринявська сільська рада, відділ державної служби управління юстиції, Бистрецька сільська рада, Яблуницька сільська рада, Криворівнянська сільська рада, НАСК «Оранта», Верховинська нотаріальна контора, Верховинське райспоживтовариство «Побутовик», Верховинський комбінат комунальних підприємств, ПМП «Кедр», ПМП «Орій», Управління державної казначейської служби України в районі, Верховинське лісове господарство, Держкомзем в районі, СТК ТСОУ, відділ містобудування та архітектури райдержадміністрації, Верховинська об’єднана державна фінансова інспекція, Синицька загальноосвітня школа, Черемошнянський дошкільний навчальний заклад «Дзвіночок», Грамітнянська ЗОШ, ПробійнівськаЗОШ, Бистрецька ЗОШ, Голошинська ЗОШ, Філія інституту українознавства «Гуцульщина» керівникам відповідних підприємств, організацій та установ району врахувати недоліки та вжити заходів щодо проходження медоглядів до 15 березня 2012 року.
 
            Розглянувши питання про перевірку окремих шкіл району з дотримання розпорядку навчально-виховного процесу, колегія РДА рекомендувала відділу освіти райдержадміністрації: здійснити перевірку правильності складання розкладу уроків на ІІ семестр 2011-2012 н. р; надавати необхідну методичну допомогу дирекціям шкіл щодо ведення ділової документації; забезпечити неухильне дотримання правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних норм і вимог у закладах освіти району; за виявлені порушення в організації навчально-виховного процесу притягувати до дисциплінарної відповідальності; на черговій нараді з директорами шкіл інформувати про  виявлені порушення в організації навчально-виховного процесу в закладах освіти району.                   
 
            Після розгляду вищевказаних питань колегія райдержадміністрації продовжила роботу на виїзному засіданні у селі Верхній Ясенів та прийняла рішення з питання «Про організацію роботи виконкому Верхньоясенівської сільської ради щодо здійснення делегованих повноважень в частині забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку території ради та виконання Указу Президента України  від 07.02.2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування». В рішенні рекомендовано: роботу сільського голови Дмитра  Мартищука щодо організації роботи по здійсненню делегованих повноважень в частині забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку території ради визнати задовільною.
Виконкому Верхньоясенівської сільської ради: забезпечити виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку території Верхньоясенівської сільської ради на 2012 рік; спрямувати роботу виконкому сільської ради, керівників установ та підприємців на виконання дохідної частини загального фонду бюджету населених пунктів по власних надходженнях; постійно здійснювати контроль за дотриманням регламенту роботи виконавчого комітету сільської ради; забезпечити ефективну роботу сільських комісій та депутатського активу сільської ради, сприяти згуртуванню сільської громади для вирішення питань соціально-економічного та культурного розвитку населених пунктів, участі у районних спортивних змаганнях; привести в належний стан документацію з питань цивільного захисту населення; облаштувати при сільській раді консультаційний пункт для ведення просвітницько-інформаційної роботи з населенням щодо питань захисту і дій у надзвичайних ситуаціях; секретарю сільської ради та сільському голові у 2012 році пройти навчання на обласних курсах підвищення кваліфікації керівних кадрів Івано-Франківського навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності; тримати на постійному контролі питання благоустрою населених пунктів сільської ради, впорядкування  територій сіл біля закладів торгівлі,  адміністративних будівель, своєчасний вивіз сміття з території ради, а також забезпечити виконання плану заходів  з підготовки до проведення ювілейного XX Міжнародного Гуцульського фестивалю; з метою покращення умов зберігання документів провести ремонтні роботи в архівному приміщенні сільської ради; забезпечити виконання вимог у  роботі з документами відповідно до Інструкції з діловодства та номенклатури справ, посприяти виготовленню стендів для розміщення публічної інформації; сприяти зміцненню матеріально-технічної бази клубних установ, вирішити питання щодо опалення Будинку культури села Верхній Ясенів, спеціальні кошти використовувати на потреби Будинку культури. Дати дозвіл на виготовлення державного акту приклубних територій;  спільно із відділом освіти райдержадміністрації  (П. Ковбаснюк) вишукати кошти для поліпшення матеріально-технічної бази старших класів Верхньоясенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів; з метою усунення порушень санітарних норм вирішити питання щодо дотримання температурного режиму в зимовий період у закладах культури, а також  питання водопостачання ДНЗ «Гуцулятко», так як у закладі відсутня гаряча та холодна протічна вода; спільно із центральною районною лікарнею (В.Пугальський) вирішити питання щодо проведення ремонтних робіт в закладах охорони здоров’я Верхньоясенівської сільської ради; спільно із філією «Верховинський райавтодор» (М. Павлюк) вирішити питання щодо проведення капітального ремонту дороги комунального значення «Рівня - Погар».

Джерело: РДА


Категорія: Новини \Порталу/ | Переглядів: 1360 | Додав: Tall | Теги: Кікінчук, РДА, Гондурак, колегія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

Наше опитування

Яке ваше ставлення до будівництва міні-гес на р.Чорний Черемош та інших гірських ріках
Всього відповідей: 76

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі