Неділя, 28.04.2024, 19:55 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2012 » Лютий » 1 » Верховинці пишуть Мартиролог вояків ОУН-УПА
01:15
Верховинці пишуть Мартиролог вояків ОУН-УПА
          Гідним вкладом Верховинщини в історичний літопис героїки національно-визвольної боротьби українського народу за утворення Самостійної Соборної Української Держави стане Мартиролог вояків ОУН-УПА. На цьому була закцентована особлива увага на першому засіданні організаційного комітету з питань проведення пошуково-дослідницької роботи для підготовки мартирологу ОУН-УПА Верховинського району. Відповідне спільне розпорядження з цього приводу прийнято головою районної ради Ярославом Кікінчуком та головою районної державної адміністрації Василем Гондураком в контексті історичної правди про національно-визвольні змагання патріотів-українців, в тому числі і повстанців Гуцульського краю, та високо оцінюючи патріотичний чин обласної ради, яка проголосила 2012 рік Роком Української Повстанської Армії, Роком Національної Скаутської Організації України «Пласт», Роком Провідника ОУН Ярослава Стецька та Роком Героя України Олекси Гірника.
          Державницьку патріотичну позицію в цьому плані проявили і депутати Верховинської районної ради, які 30 грудня 2011 року на пленарному засіданні десятої позачергової сесії районної ради затвердили районну Програму проведення пошуково-дослідницької роботи для підготовки Мартирологу вояків ОУН-УПА Верховинського району на 2012 рік.
          Метою та завданням Програми є увічнення пам’яті борців за волю України, підготовка Мартирологу – Пантеону Слави Українського Народу – списку імен бійців національно-визвольного руху ОУН-УПА Верховинського району: вояків військових підрозділів УПА, учасників збройного підпілля ОУН та усіх допоміжних структур i встановлення місця їх загибелі та поховання. До пошуково-дослідницької роботи залучено селищну та сільські ради, директорів загальноосвітніх шкіл, Будинків культури, клубів, бібліотек, районну станицю Всеукраїнського Братства вояків ОУН-УПА Карпатського краю та представників громадсько-політичних об’єднань району.
           Напередодні відзначення 70-річчя створення Української Повстанської Армії районна рада та районна державна адміністрація на основі зібраного історичного матеріалу про героїку боротьби нескорених повстанців та учасників збройного підпілля ОУН випустять у світ Мартиролог вояків ОУН-УПА окремою книгою. Ця безцінна реліквія стане неоціненою скарбницею народної пам’яті про героїв-повстанців ОУН-УПА краю, сприятиме національно-патріотичному вихованню молодого підростаючого покоління патріотів-українців Вільної України та Гуцульщини.

Джерело: Районна рада

Категорія: Новини \Порталу/ | Переглядів: 691 | Додав: Tall | Теги: мартиролог, УПА | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

Наше опитування

Яке ваше ставлення до будівництва міні-гес на р.Чорний Черемош та інших гірських ріках
Всього відповідей: 76

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі