П’ятниця, 29.03.2024, 08:00 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2011 » Серпень » 11 » В Івано-Франківську розгорнуть найбільший в світі синьо-жовтий прапор
15:02
В Івано-Франківську розгорнуть найбільший в світі синьо-жовтий прапор

http://ukranews.com/uploads/news/2010/08/18/f5adce5d827f81fe406ed4af548f1b218948c24d.jpgВ Івано-Франківську 14 серпня в рамках акції «Рідний прапор нас єднає» з ініціативи Української народної партії розгорнуть найбільший в світі синьо-жовтий прапор розміром 45 на 30 метрів, загальна площа якого — 1350 кв. м. Про це повідомив керівник прес-служби Івано-Франківської обласної організації УНП Михайло Савлюк.


Вперше найбільший Державний прапор України було розгорнуто 23 серпня 2007 року на площі біля Палацу молоді «Юність» в Донецьку. Його виготовила пенсіонерка з Донецька вдова шахтаря Марія Бєляткова. В своєму невеличкому помешканні на старенькій машинці жінка упродовж трьох днів дала життя уособленню України — найбільшому синьо-жовтому знамену.


УНП розпочне з Прикарпаття всеукраїнську акцію «Рідний прапор нас єднає», що присвячена 20-й річниці української незалежності. Відтак упродовж 10 наступних днів такі заходи відбудуться також у найбільших містах країни і завершаться 24 серпня в столиці.

«Основна мета цієї акції — об’єднання  українців з усіх куточків нашої держави навколо Державного прапора — єдиного для всіх нас символу соборності та суверенності. Подорожуючи з ним Україною, Українська народна партія демонструватиме українцям і цілому світові, що саме синьо-жовтий стяг є прапором українських перемог, а не більшовицький червоний із серпом і молотом. Також активісти УНП намагаються достукатися до свідомості теперішньої влади, аби та припинила брудну практику роз’єднування українського суспільства за світоглядними, релігійними чи мовними ознаками», — пояснив позицію партійців член центрального проводу УНП Дмитро Чуйко. До участі в розгортанні найбільшого Державного прапора України УНП запросила представників молодіжних громадських організацій, ветеранів ОУН—УПА та дивізії «Галичина», представників патріотичних та неурядових організацій, а також всіх жителів та гостей міста.

Оксана ПРОЦЮК

Джерело: "Галичина"

Категорія: Новини регіону | Переглядів: 1216 | Додав: Tall | Теги: прапор, Івано-Франківськ, рекорд | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

Наше опитування

Яке ваше ставлення до будівництва міні-гес на р.Чорний Черемош та інших гірських ріках
Всього відповідей: 76

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі