П’ятниця, 26.04.2024, 21:15 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2012 » Липень » 9 » Українські академіки продовжуть досліджувати гуцулів
11:40
Українські академіки продовжуть досліджувати гуцулів

Сьогодні, 9 липня, об 11.00 в Коломиї у приміщенні Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського відбулася конференція за підсумками другого етапу комплексної етнографічної експедиції Національної Академії Наук України «Етнокультурна спадщина Гуцульщини в умовах сучасної культурної інтеграції», який пройшов у Верховинському районі Івано-Франківської області.


Метою другого етапу експедиції стала фіксація сучасного стану духовної та матеріальної традиційної культури населення регіону, записування матеріалів з усної історії краю, виявлення механізмів збереження етнокультурної спадщини та функціонування її в умовах впливу масової культури, міжкультурної інтеграції.

 

Продовжилась робота в напрямку, що його науковці позначають терміном «усна історія України». Тобто, історія записувалась так, як іі сприймають, розуміють і пам’ятають очевидці подій. Насамперед це стосується періоду від 30-х років, що про нього може розповісти доволі значна кількість очевидців.

 

Результати цих досліджень будуть зібрані у багатотомному виданні усної історії України. Це досить об’ємний, тривалий у часі і складний гуманітарний проект, що масштабно починається саме із Гуцульщини. Досі в інших регіонах країни подібні дослідження не мали такого широкого розмаху.

 

Специфіка другого етапу полягає в дослідженні народної релігійності та духовної культури гуцулів. Далі праця науковців полягатиме в підготовці тематичного аналітичного матеріалу за результатами польових досліджень для підготовки публікацій в наукових та науково-популярних виданнях. А потім, наступний етап – найцінніші свої скарби гуцульська Україна ховає високо в горах, де вони іще чекають на своїх пошановувачів.

 

Нагадаємо, нещодавно, дослідники  вже здійснили аудіо та фото фіксацію фольклорно-етнографічного матеріалу, інтерв’ювання експертів (представників освіти, культури, місцевих підприємців), більше ніж в двадцяти населених пунктах разом з присілками Косівського району.

 Агенція новин Фirtka.if.ua
Категорія: Новини регіону | Переглядів: 573 | Додав: Tall | Теги: Гуцули | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування

Варто залишити чи відмінити перехід на літній та зимовий час?
Всього відповідей: 36

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі