Вівторок, 30.04.2024, 11:10 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2012 » Березень » 15 » У Верховині відбулася мирна акція до Міжнародного дня боротьби проти загат на річках (фото)
01:16
У Верховині відбулася мирна акція до Міжнародного дня боротьби проти загат на річках (фото)


Вчора в селищі Верховина, на центральній площі відбулася акція до Міжнародного дня боротьби проти загат на річках. Організаторами акції виступали громадське об’єднання «Турист» та ініціативна група «Врятуймо Черемош!». Близько 200 осіб були присутні на акції.



Акція відбувалася мирно та в межах чинного законодавства. Основними закликами та гаслами акції були – припинити будівництво малих ГЕС на річках Чорний та Білий Черемош. В акції взяла участь громада селища Верховина, сіл Красник, Бистрець, Дземброня, декан УГКЦ о.Роман Болехівський, священик церкви Різдва Пресвятої Богородиці с.Криворівня о. Іван Рибарук, о.Тимотей с.Дземброня. Також, на акції були присутні голова районної державної адміністрації Василь Гондурак та голова районної ради Ярослав Кікінчук.



Кожному з бажаючих висловити свою позицію та думку з даного питання було надано можливість виступити. Крім того, відбувся збір підписів проти будівництва міні-ГЕС на річці Чорний Черемош. Під кінець акції, слово було надано голові районної ради Ярославу Кікінчуку, який висловив позицію районної ради та районної державної адміністрації з проблематики даного питання. А саме, було зазначено, що за гідроенергетикою, яка показала себе в розвинутих країнах Європи як економічно чисте і безпечне виробництво – майбутнє, але потрібен науковий підхід і повне дотримання екологічного, природозахисного законодавства та врахування пропозицій сільських громад, депутатів усіх рівнів, про що йшлося також на Дню депутата в районній раді 26 травня 2011 року. Тому, відповідальність за прийняті рішення «за» чи «проти» будівництва таких гідрологічних споруд, повністю лежить на відповідних місцевих радах та їх депутатському корпусі. Загалом акція тривала півтора години.


Джерело: РДА

Категорія: Новини \Порталу/ | Переглядів: 654 | Додав: Tall | Теги: протест, міні ГЕС, Акція | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

Наше опитування

Варто залишити чи відмінити перехід на літній та зимовий час?
Всього відповідей: 36

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі