П’ятниця, 26.04.2024, 12:00 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2012 » Червень » 14 » Полонинське літо – 2012 пройшло на високому рівні
19:59
Полонинське літо – 2012 пройшло на високому рівні

10 червня 2012 року в с. Верхній Ясенів, урочище Запідок, проведено традиційне гуцульське свято «Полонинське літо-2012», організаторами якого виступили Верховинська райдержадміністрація та районна рада, відділ культури і мистецтв райдержадміністрації та управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації.

Розпочалося свято під звуки дзвінкоголосих трембіт та сопілок. Всіх учасників та гостей свята, зібралося на зеленій полонині «Запідок» близько 15 тисяч чоловік, привітали голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванок, голова обласної ради Олександр Сич, заступник голови обласної ради Василь Гладій, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Роман Струтинський, начальник головного управління сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Мирослав Карабін, голова райдержадміністрації Василь Гондурак, голова районної ради Ярослав Кікінчук, Народний депутат України Василь Чуднов. Священник с.Верхній Ясенів о.Михайло поблагословив усіх учасників та гостей свята.

Громади 19 сільських рад спільно з працівниками культури представили на своїх, обрамлених предметами полонинсьнської газдівки та культурно-мистецької атрибутики, територіях полонинське дійство та виставку-продаж продукції, виготовленої на високогірних пасовищах. Тут можна було побачити, як виготовляють та скуштувати традиційні гуцульські страви – бринзу, сир, вурду, масло.

Завідувачі полонин і сільські газди торгували на виставці-ярмарку сільськогосподарським реманентом, виробами ужиткового народного промислу: гуцульськими рушниками, тканими ліжниками, виробами з дерева тощо. Також громади сіл змагалися у традиційних конкурсних номінаціях – візитка села, полонинське дійство, гуцульська кухня, виставка короваїв та народні умільці. Переможців конкурсу відзначили почесними грамотами і грошовими винагородами райдержадміністрації і районної ради.

Також, літувальників гірських полонин району нагороджено грамотами райдержадміністрації і районної ради та грошовими преміями.

На святі були присутні офіційні делегації з Івано-Франківської області та із-за меж області, голови райдержадміністрацій та районних рад.

На «Полонинському літі – 2012» акредитовано 15 представників засобів масової інформації України, які широко висвітлюватимуть на сторінках газет та в теле-і радіо ефірі традиційне обласне свято, яке відбулося у центрі Гуцульщині.


Джерело: Прес-служба Верховинської РДА

Категорія: Україна News | Переглядів: 1016 | Додав: Lesterman | Теги: Полонинське літо-2012, гості, свято, святкування | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Варто залишити чи відмінити перехід на літній та зимовий час?
Всього відповідей: 36

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі