П’ятниця, 10.05.2024, 11:01 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2011 » Вересень » 16 » На Прикарпатті працювали члени журі міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край»
16:53
На Прикарпатті працювали члени журі міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край»

http://images.zakarpattya.net.ua/20100921093954.jpg18 вересня завершується 13-ий міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», започаткований на Закарпатті. На Івано-Франківщині у ці дні перебували члени журі цього фестивалю, одним із співзасновників якого виступає Держкомтелерадіо, зокрема й Івано-Франківська ОДТРК, за підтримки обласної держадміністрації та облради.

 

Учора за дорученням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка із представницьким журі, яке очолює Золтан Пастор з Угорщини, та гендиректором ОДТРК Іваном Ципердюком зустрівся заступник голови ОДА Роман Іваницький.


Йшлося про те, що впродовж трьох днів плідної роботи фестивальне журі переглянуло 51 програму, подану на конкурс, у кожній з яких йдеться про проблеми нацменшин, про те, як національне середовище допомагає людям у сучасному глобалізованому світі.


Відкрито нові імена. Кращі програми продемонструють місцеві телерадіоканали. А співголова журі Христина Стебельска запевнила: програми-переможці вийдуть на екрани центральних телерадіоканалів, зокрема, Першого національного та Українського радіо.

«Тут зібралися кращі представники кращих телекомпаній Європи, - сказала Христина Стебельська, відзначивши «високий інтелектуальний, змістовний рівень поданих на конкурс творчих робіт та добру фахову підготовку авторів». Водночас вона просила «передати подяку» голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку та керівникам Коломийського і Верховинського районів «за гостинність і патріотизм».


«Як уродженка Прикарпаття скажу: я горда з того, що наша, моя Івано-Франківщина має величезний потенціал бути курортом світу,- наголосила Христина Стебельська. - Я щиро дякую вам за те, що ви тримаєте бренд України».

Роман Іваницький поінформував своїх співрозмовників про те, що 14 лютого поточного року Михайло Вишиванюк підписав розпорядження №65 «Про будівництво радіотелевізійного комплексу», який відповідатиме європейським стандартам, буде оснащений новим технічним обладнанням, оскільки Івано-Франківська область – єдина на теренах України, де немає обласного державного телебачення.


Довідково.


За словами генерального директора ОДТРК Івана Ципердюка, мета фестивалю – сприяння створенню та показу документальних фільмів, телевізійних і радіопрограм, які спрямовані на духовне відродження національних меншин, їх культурних надбань і цінностей, пошук шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території країн-учасниць фестивалю. Серед основних фестивальних заходів - круглі столи, творчі дискусії, семінари, тренінги для журналістів, які готують програми для національних меншин, презентації окремих програм, фільмів, проектів, виставки, брифінги, прес-конференції тощо.


Також у рамках фестивалю відбудеться поїздка української делегації до Угорщини, під час якої керівники українських державних телерадіокомпаній зустрінуться з угорськими журналістами. Фестивальні заходи на території Івано-Франківської області триватимуть до 15 вересня.

 

Оцінюються роботи українських та зарубіжних журналістів за номінаціями: телевізійний і радіоведучий; кращі телерадіороботи - авторські, режисерські, операторські, звукорежисерські, краще музичне оформлення; приз глядацької (слухацької) симпатії. Будуть і спеціальні призи.

Джерело: Фirtka.if.ua

Категорія: Новини регіону | Переглядів: 866 | Додав: Tall | Теги: журналісти, «Мій рідний край» | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Яке ваше ставлення до будівництва міні-гес на р.Чорний Черемош та інших гірських ріках
Всього відповідей: 76

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі