Понеділок, 29.04.2024, 04:02 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2012 » Квітень » 3 » Іванофранківці можуть не платити за паркування?
16:12
Іванофранківці можуть не платити за паркування?

http://www.vendors.com.ua/_bd/65/6521.jpgЗ 1 квітня водії мають право не оплачувати парковку при відсутності паркомата.

 

Про це наприкінці минулого тижня сказав начальник управління благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіонбуду Олександр Ігнатенко.

 

«Тільки 5% місць для парковки зараз обладнані відповідними паркоматами по всій Україні. Деякі органи місцевого самоврядування вже затвердили відповідні рішення», - сказав Ігнатенко.

 

Він навів як приклад Запоріжжя, де, за його словами, всі парковки зроблені безкоштовними, а також Одеси, де парковка буде оплачуватися тільки за безготівковим розрахунком.

 

За словами Ігнатенка, в зв´язку з тим, що завдання з встановлення паркоматів на всій території Україні до 1 квітня не було виконано, з 1 квітня при відсутності паркомата водій може не оплачувати дану послугу.

 

Нагадаємо, в січні Кабінет міністрів відстрочив обов´язкове обладнання операторами парковок паркоматами та автоматичними в´їзними і виїзними терміналами до 1 квітня.

 

Івано-франківське комунальне підприємство «Сервіс-Авто» опікується 524-ма паркувальними місцями в обласному центрі. Для Франківська, згідно вимоги Кабміну, потрібно 53 паркомати.

 

Вартість одного пристрою – близько 8 тисяч євро, тож лише на їх закупівлю потрібно понад 4 мільйони гривень. Плата за годину парковки в Івано-Франківську становить 3 гривні.

 

Чиста річна виручка комунального підприємства «Сервіс-Авто», яке обслуговує більшість майданчиків, – трохи більше 2 мільйонів гривень. Якщо відмінусувати зарплату, податки та нарахування, залишиться значно менша сума, яку фірма перераховує до міського бюджету. Тож грошей на паркомати, ясна річ, місто не має. Андрій Строїч вважає, що повинна бути державна програма, як б фінансувала встановлення паркоматів в містах, адже суми, які потрібні на їх встановлення, є непідйомними для місцевих бюджетів.


Ще й з’являється питання окупності встановлених паркоматів.


«Вони не збільшують, вони знижують рентабельність, - переконує керівник івано-франківського комунального підприємства «Сервіс-Авто» Андрій Строїч. -  Потрібні відповідні техумови, а це додаткові видатки. Потрібна електроенергія, потрібно буде проводити інкасацію тих паркоматів, а це ще додаткові видатки. В нас людина не буде бігти і платити паркомату. Вона не хоче паркувальнику платити. А з паркоматом вона привітається і піде далі».


Хоч і повністю без паркоматів Івано-Франківськ також не залишиться. Наразі влада обласного центру пише проект, щоб за грантові гроші встановити хоча б 10 паркоматів в якості експерименту.

Агенція новин Фirtka.if.ua

Категорія: Новини регіону | Переглядів: 517 | Додав: Tall | Теги: паркування | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наше опитування

Варто залишити чи відмінити перехід на літній та зимовий час?
Всього відповідей: 36

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі