П’ятниця, 19.04.2024, 07:40 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2013 » Квітень » 29 » І знову про дорогу із Верховини в Румунію
22:54
І знову про дорогу із Верховини в Румунію
Міністерство інфраструктури України прагне розвивати транспортне сполучення із Румунією та Словаччиною, повідомляє міністерська прес-служба. З цією метою 25 квітня Міністр інфраструктури Володимир Козак провів зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні Іонеску Корнелем та Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжіком.

Під час перемовин обговорили можливості співпраці щодо розвитку авіаційного та автомобільного видів транспорту. Зокрема, за словами Міністра інфраструктури, існуюча квота дозволів на міжнародні перевезення автомобільним транспортом не задовольняє повною мірою потреби перевізників, тож на часі – розгляд питання лібералізації автомобільних перевезень, оскільки бездозвільна система для міжнародних автоперевізників гарантуватиме стабільність вантажообігу та призведе до зростання показників торгівлі між Україною та Румунією.

Обговорено питання лібералізації автомобільних перевезень, розвиток залізничного та авіаційного сполучення між Україною та Словаччиною. Міністр інфраструктури Володимир Козак розповів, що невдовзі розпочнуться активні роботи з будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю, яким рухатиметься удвічі більше поїздів із значно вищою швидкістю. Поява нового тунелю сприятиме зростанню обсягів торгівлі між країнами Заходу та Сходу Євро-Азійського континенту. Крім того, Україна зацікавлена у розвитку двостороннього туризму.

За словами Володимира Козака, Словаччина також неймовірно красива країна, етнічно близька українцям, а тому приваблює чимало туристів з нашої держави, а в Україні теж завжди раді іноземним мандрівникам. Відтак, за його словами, Мініфраструктури завжди відкрите до переговорів щодо покращення авіаційного та автомобільного сполучення із Словацькою Республікою.

Проект дороги на Румунію з будуванням митного переходу від території Верховинського району починає втілюватися в життя, і як зазначають у Верховинській райдержадміністрації, це дасть поштовх економічному розвитку гірському краю.

Роботи виконуються в рамках проекту «Місцевий розвиток та передумови відкриття пункту пропуску і будівництва автодороги через українсько-румунський кордон в межах населених пунктів с. Явірник Зеленської сільської ради та Поеніле-де-суб-Мунте повіту Марамуреш (Румунія)», що зареєстрований у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України.

Основні етапи роботи інститут виконуватиме спільно із Львівською фірмою ТзОВ НВП «Тріада», спеціалісти вже здійснюють інженерно-вишукувальні роботи для виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію автомобільної дороги с. Ільці – с. Явірник – державний кордон з Румунією, довжина котрої складає приблизно 40 км. Вже у найближчі роки розпочнеться будівництво пункту пішого перетину на кордоні між Україною та Румунією на території району.

Категорія: Новини регіону | Переглядів: 3568 | Додав: Tall | Теги: Верховина, Румунія, перехід, дорога | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Яке ваше ставлення до будівництва міні-гес на р.Чорний Черемош та інших гірських ріках
Всього відповідей: 76

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі