Субота, 04.05.2024, 08:12 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS


VВерховина - інформаційний портал 

Головна » 2011 » Лютий » 28 » Екстрім двох сноубордистів на горі Піп Іван ледь не закінчився летально
17:51
Екстрім двох сноубордистів на горі Піп Іван ледь не закінчився летально

http://kingous.ru/wp-content/uploads/snowboard_01.jpgПротягом дванадцяти годин шукали бійці Івано-Франківського гірського пошуково-рятувального загону двох сноубордистів, які заблукали в суботу в районі гори Піп Іван Чорногірський.

Отже, два мешканці Тернополя, 1984 та 1980 років народження прибули на Верховинщину в п’ятницю, 25 лютого. Щонайменш один з хлопців був із досить заможної сім’ї, тож приїхали туристи його особистим джипом «Тойота-Лендкрузер». Він же мав з собою сноуборд. Заночувавши в селі Дземброня, чоловіки рано-вранці 26 лютого вирушили на Піп Іван, де й розраховували вдосталь хильнути екстриму від катання по засніжених схилах. Близько 16.00 годин один з туристів зателефонував родичам і повідомив, що з ними все гаразд, проте на гору насувається туман. Після цього зв'язок зі сноубордистами перервався. Вже далеко затемна, коли хлопці не вийшли на контакт, їх батьки забили на сполох. Один з них зателефонував начальнику Верховинської гірської пошуково-рятувальної групи Василю Кобилюку. Останній переконав чоловіка, що розпочинати пошуково-рятувальну операцію пізно ввечері недоцільно і запевнив, що розпочне пошуки зранку.

http://www.fotosvit.net/function/file_img.php?&photo_name=peyzag_0628.jpg&dir=../pictures&maxSize=200&О 5.15 годині група з п’яти рятувальників Верховинського ГПРП вирушила двома маршрутами в бік Вершини гори Піп Іван. Одна група вирушила через Вухатий камінь, друга – через гору Смотрич. До рятувальників приєднались також родичі загублених, які близько другої години ночі прибули власним автотранспортом до Верховини.

Обидві групи повинні були зустрітись на вершині, проте натрапити на сліди блукальників жодній з них не вдалося. В зв’язку з цим, близько 13.30 години було вирішено залучити до пошуків рятувальників з Косова та Івано-Франківська, а також вертоліт Мі-8 з Закарпаття. Для координації дій з пілотами на вершині гори Піп Іван було залишено двох рятувальників, які, однак, так і не дочекались гелікоптера.

Зниклих сноубордистів знайшли о 17.20 годині. В урочищі Погорілець на них вийшла пошукова група Косівського ГПРП. Дорогу рятувальникам підказали знайдені сліди від сноуборда. Як пояснили хлопці, спустившись з гори, вони заблукали і змушені були рухатись вздовж струмка, який мав вивести їх до цивілізації. Не зважаючи на хорошу екіпірування, хлопці боялися переохолодження і тому змушені були всю дорогу йти, адже кожна зупинка могла призвести до змерзання.

Наразі стан їх здоров’я задовільний, а батьки одного з туристів навіть погодились компенсувати витрати, пов’язані із залученням до пошуків рятувального гелікоптера.

Джерело: http://pravda.if.ua

Категорія: Новини регіону | Переглядів: 1049 | Додав: Tall | Теги: Піп Іван, рятувальники, сноубордисти | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Наше опитування

Варто залишити чи відмінити перехід на літній та зимовий час?
Всього відповідей: 36

Свята та події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Робота у Верховині

Хмаринка тегів

Карта відвідувачів

Статистика

» Зареєст. на сайті
Всього: 103
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» Із них
Адміни сайту: 1
Адміни серверів:
Модераторів: 1
Провірених: 0
Звичайних юзерів: 101
» Із них
Хлопців: 66
Дівчат: 37

Форма входу

Пошук

Соціальні закладки

News

Рекламний блок

Шукалка

Наша кнопка

Верховина - інформаційний портал

Веб-Камера

Випадкове фото

Наші партнери

Допоможімо!

Курси валют

Курси валют

Відлік до подій

.

Новини УНІАН

завантаження...

Гороскоп

Loading...

Анекдот

Випадкова цитата

Цитата від особистість.com.
Шукалка
безкоштовна розкрутка сайту, реєстрація в каталогах Прикарпатcький каталог Сайти Івано-Франківська Білий каталог українських сайтів каталог сайтів Google-Add.com - Открытый Каталог Сайтов Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Звір - Білий український каталог сайтів, безкоштовна розкрутка сайтів, реєстрація в каталозі